شمارش معکوس برای افتتاح پروژه فولاد شکفته رشتخوار آغاز شد

مرتضی پورعباس، رئیس اداره صنعت معدن وتجارت، شهرستان رشتخوار با یادآوری شروع عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۹۰ در شهرستان رشتخوار، در گفت و گو با چهل ماه نیوز، گفت: این مجتمع در سه فاز اصلی طراحی شده است:
۱. تولید کنستانتره سنگآهن با ظرفیت یکمیلیون و دویستهزار تن در سال
۲. واحد گندلهسازی با ظرفیت یکمیلیون و دویستهزار تن در سال
۳. احیای مستقیم و فولادسازی—شامل تولید آهن اسفنجی به ظرفیت هشتصدهزار تن، بیلت فولادی به ظرفیت یکمیلیون تن و نورد مقاطع فولادی به ظرفیت یکمیلیون تن در سال
او افزود که پس از چهارده سال تلاش مستمر، هماکنون خط نخست تولید کنستانتره با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن در سال بهزودی فاز اول این مجتمع رسماً افتتاح خواهد شد.
پورعباس تاکید نمود فولاد شکفته گامی مؤثر در رونق تولید و اشتغال در شهرستان است و در این باره توضیح داد: اساس ایجاد این مجتمعها در رشتخوار، جلوگیری از خامفروشی سنگآهن و فرآوری مواد معدنی در مبدا—منطقه سنگان خواف—است تا زنجیره تولید آهن در شهرستان تکمیل شود و ارزشافزوده به جای صادرات خوراک خام، در داخل کشور محقق گردد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در سالهای اخیر کشاورزان منطقه بهدلیل خشکسالی با مشکلات معیشتی و بیکاری جوانان مواجه شدهاند، گفت: این پروژه بهطور مستقیم برای ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر از جوانان بومی—از جمله متخصصان، کارکنان اداری و نیروی کارگری—اشتغالآفرینی خواهد کرد و میتواند بخش قابل توجهی از معضل بیکاری را در منطقه برطرف کند.
پورعباس خواستار حمایت فوری و جدی مسئولان استانی و کشوری بهویژه در تأمین و تخصیص خوراک از معادن خواف—شد و تأکید کرد که این دو مجتمع فولادی و معدنی، در توسعه صنعتی رشتخوار و شکوفایی اقتصادی منطقه نقش اساسی دارند.
وی با بیان اینکه صدور پروانه بهرهبرداری معدنی جدید، آغازگر فاز مهمی در توسعه اکتشافات زیرسطحی است، افزود: «طی سالهای اخیر، با انجام بیش از ۱۰۰ نقطه گمانهزنی، حفر بیش از ۵۰ ترانشه و اجرای نقشهبرداری ژئوفیزیک گسترده در محدودههای ثبتی شهرستان، دادههای زمینشناسی نشان میدهد که ذخایر مس و پلیمتال رشتخوار فراتر از برآوردهای اولیه است. برآوردهای مقدماتی، حجم ذخایر قطعی مس را بالغ بر چندصد هزار تن و ذخایر پلیمتال – شامل عناصری چون روی، نیکل و سرب – را در حدود صدها هزار تن برآورد میکند.
با توجه به نزدیکی این معادن به زیرساختهای جادهای و شبکه برق فشار قوی، امکان احداث واحدهای فرآوری مس با ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن شمش و کاتد فراهم است. راهاندازی چنین طرحهایی نهتنها ارزشافزوده منطقه را چند برابر میکند، بلکه میتواند برای بیش از ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و حدود ۱۵۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم در بخشهای حملونقل، خدمات فنی و صنایع پاییندستی ایجاد نماید.
وی تأکید کرد: «این تحولات صنعتی، با بهکارگیری فناوریهای روز دنیا در فرآوری و مدیریت محیطزیست و پسماند معدنکاری، ظرفیت آن را دارد که رونق اقتصادی و اجتماعی قابلتوجهی در رشتخوار و روستاهای اطراف به ارمغان آورد و از خامفروشی پیشگیری کند.» و شهرستان رشتخوار را به قطب صنعتی، معدنی شرق کشور تبدیل کند .
انتهای خبر/
برچسب ها :رشتخوار ، فولاد شکفته
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0