راهاندازی ۷۰ کارگاه فرتبافی توسط یک بانوی کارآفرین
به گزارش چهل ماه نیوز، به نقل از خبرگزاری شبستان مشهد | برای آنهایی که میخواهند کسب و کاری راه بیاندازند لازم است با داستان زندگی و راز موفقیت کارآفرینان آشنا شوند. کارآفرینان به عنوان کسانی که مبتکر، ایدهپرداز و ریسکپذیر هستند، شناخته میشوند و توانایی ارائه یک محصول یا خدمت جدید را به بهترین نحو ممکن دارند.
البته در مسیر کارآفرینی، انتظار اینکه همه چیز در حالت ایدهآل باشد و به بهترین نحو ممکن پیش برود، اشتباه است؛ اما در کنار ریسکهای کارآفرینی، منافع بسیاری هم وجود دارد. پس برای کارآفرینی و خلق کسب و کار، باید فرد مسئولیت پذیری بوده و در کنار آن، به خود و تلاشهایتان ایمانی قوی داشته باشید.
فرت بافی هنری سنتی و زیبا
فرت پارچهایست که با دست و دستگاهی مکانیکی و ساده، بافته میشود. این هنر قدمتی حدود۱۵۰ سال دارد و استان خراسان از دیرباز یکی از مراکز بزرگ تولید این پارچههای سنتی بوده است. فرت بافی با وجود گذر زمان، هنوز هم طرفداران بسیاری دارد و خوشبختانه در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه مصرفکنندگان قرار گرفته است. این پارچههای دستباف کاربردهای زیادی دارند. لباس،حوله و دستمالهایی که با استفاده از این پارچههای رنگ شده با رنگ طبیعی تولید میشوند به دلیل حساسیت زا نبودن و جنس لطیف و خنک آنها طرفداران خاص خود را دارند.
طاهره قدری ۵۶ ساله و متولد رشتخوار یکی از کارآفرینانی است که به واسطه والدین خود که هر دو هنر فرت بافی و سوزن دوزی را بلد بودند بعد از ازدواج و از حدود ۱۵ سال پیش تصمیم میگیرد تا هنر پدر و مادر خود را ادامه دهد تا علاوه بر درآمد زایی برای خود و اشتغال برای دیگران، هنر والدین خود را زنده نگه دارد و آن را به فرزندان خود و اهالی شهرستان منتقل کند.
پیشه خانوادگی
وی در مورد علت انتخاب این شغل به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به فعالیت پدر در زمینه فرت بافی در گذشته و مادر در زمینه سوزن دوزی، به این فکر افتادم که راه پدر و مادرم را ادامه بدهم و با این تفکر شغل پدر را توسعه دادم و اکنون به عنوان کارآفرین در این شغل مشغول کار و فعالیت هستم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: در ابتدا خودم و خواهرو زن برادرهای من با کارگاهی که در خانه برپا کرده بودم کارم را شروع کرم و در ادامه آنها نیز برای خود کارگاهی در منازل خود برپا کردند تا علاوه بر انجام فرت بافی در کنار فرزندان و همسر خود باشند و پخت و پز و امور خانه نیز انجام دهند و این هنر و در کنار آن سوزن دوزی کم کم طرفداران خود را در روستاهای رشتخوار پیدا کرد تا اینکه با درخواست کمیته امداد به عنوان راهبر شغلی فعالیت خود را دو چندان کردم و اکنون ۶۰ نفر از افرادی که با من همکاری می کنند از مددجویان کمیته امداد هستند.
بازار ملی فرت بافی
قدری بیان کرد: در حال حاضر ۱۵۰ نیروی کار در دو هنر فرت بافی و سوزن دوزی دارم که کار را در خانه انجام می دهند و من آن را در نمایشگاهها و بازار به فروش می رسانم و تاکنون در همه نمایشگاهها در تمام شهرهای کشور شرکت کردم و این نمایشگاهها دستاوردهای خوبی برای من و شاگردانم داشته است و موجب شده تا بازار فروش بیشتری داشته باشم.
وی با بیان اینکه در سال۱۴۰۱ به عنوان کارآفرین نمونه کشور در بندرعباس انتخاب شده است، علت این موفقیت خود را تلاش و دعای افرادی می داند که برای آنها اشتغال زایی داشته است دانست و ادامه داد: من هنر سوزن دوزی و فرت بافی را برای کارآموزها آموزش می دهم و نخ دستگاه در اختیار آنها می گذارم و آنها در حالی که در کنار فرزندان خود هستند فرت بافی و سوزن دوزی می کنند و درآمدی هر چند اندک برای خود کسب میکنند که اگر چه کافی نیست اما کارگشا می باشد.
این بانوی کارآفرین درآمد ماهیانه هر فرد فرت باف و یا سوزن دوز را تا دو میلیون تومان عنوان کرد و گفت: با فرت بافی محصولات پارچه ای چون تن پوش، حوله حمام، حوله دست و صورت، چادرشب، بغچه بند، حوله آشپزخانه و… و با هنر سوزن دوزی محصولاتی چون رومیزی، روتختی، کمر بالشت، کوسن و … تولید می کنند.
حمایت های دولتی
این کارآفرین با بیان اینکه از طریق همکارانم با کمیته امداد آشنا شدم، ادامه داد: وقتی اطلاع یافتم که کمیته امداد وام اشتغال برای کارآفرینان میدهد پیگیر شدم و ابتدا پنجاه میلیون تومان و مجدد ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کردم و مواد اولیه برای فرت بافان از جمله نخ خریداری کردم.
وی با اشاره به برپایی ۷۰ کارگاه در روستاهای رشتخوار برای فرت بافان خود، افزود: چشم انداز من برای آینده این است که در همه خانه های رشتخوار یک کارگاه فرت بافی باشد و تمام بانوان رشتخوار با هنر سوزن دوزی آشنا شوند تا هم برای خود هنرنمایی کنند و هم آوزاه ای باشد برای دیگر شهرستان ها.
خبرنگار: مرضیه وحدت
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0