



به گزارش چهل ماه نیوز، درست زمانی که گیاهان و درختان به خواب زمستانی فرو می روند، در اوج برگ ریزان و پاییز هزار رنگ، گیاهی جادویی سر از خاک بر می دارد. گیاهی پاییزی با گل های بهاری.
«زعفران» را می گویم، گیاهی که فقط با دوبار آبیاری مفید در سخت ترین شرایط زیستی پرورش می یابد و با وجود ریز و کوچک بودن، به لحاظ اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی شگفت آور است.
زعفران دنیای پر راز و رمزی دارد، کاشت آن، داشتش و برداشت آن هر یک زوایای پیدا و پنهان خاص خود را دارد، باید زعفران کار و آشنا با آن باشید، تا به حقایقی که درباره این گیاه جادویی گفته می شود واقف شوید .
از اول مهرماه هر سال که کشاورزان در نقاط دیگر کشور محصولات خود را جمع آوری کرده اند، زعفران کاران ایران و بخصوص جنوب خراسان رضوی آماده کردن مزارع زعفران خود برای گل دهی را شروع می کنند و پرکارترین فصل کاری خود را تجربه می کنند.
روستای کریم آباد نیز در شهرستان رشتخوار به لحاظ چاه به جای قنات .آب منحصر به فرد آن و منطقه دشتی از شرایط اقلیمی خوبی برای کشت زعفران برخوردار است که حدود ۱۰۰هکتار سطح زیر کشت زعفران دارد.
که تمام مردم روستا را درگیر خود می کند و می توان از نیمه مهر ماه تا اواخر آذر این روستا را یک روستای زعفران زده نامید تمام کارهای روستا وحتی کریم ابادیهای مقیم دیگرشهرها را برای جمع آوری زعفران و کمک به روستا می کشاند.
به طوری که جمعیت روستا را در این فصل تا دو برابر افزایش می دهد، از اول مهر ماه کشاورزان مزارع را برای آبیاری آماده می کنند و از ۱۵ مهر آبیاری شروع و تا ۲۰ آبان آبیاری مزارع زعفران روستا کریم آباد به پایان می رسد و مزارع زعفران از ۱۰ آبان گل دهی آن شروع و درمدت ۲۰ روز تقریبا فصل برداشت زعفران کم کم به پایان می رسد.
در روستای کریم آباد از هر ۱۴۷ هزار گل، یک کیلوگرم زعفران خشک به دست می آید.
یاداشت: حسن غلامی
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید