


.
پروژه پدیده درحالی در ٨ آبان٨٨ شروع شد که پیشازاین مدیر وقت شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی خراسانرضوی در تاریخ ١۵مهرماه١٣٨٨ طی نامهای اعلام کرد که «طرح مجموعه گردشگری بزرگ پدیدهشاندیز تاکنون در کارگروه مسکن و شهرسازی، مطرح و تصویب نشده است.»
رشد قیمت سهام
بااینحال پروژه پدیدهشاندیز در شرایطی کار خود را آغاز کرد که رفتوآمد مسئولان دولتی و اظهارنظر درباره آن همراه با شروع موج تبلیغات تلویزیونی و رسانهای سبب شد عرضه سهام پدیده با استقبال خوبی مواجه شود؛ بهطوریکه سهام این شرکت از آبان سال٨٨ با قیمت ٢٠٠تومان تا آبان سال١٣٩٠ به بازدهی ٢۶٠درصدی دست یافت. در انتهای سال١٣٩٠ باوجود رکود در بخش ساختمان، قیمت سهام پدیده ٢٧۵درصد رشد داشت .
این رشد و رسیدن به قیمت حدود ۴هزار تومان، تعجب و شک برخی را برانگیخت؛ اما اظهارنظرهای افرادی مانند استاندار سابق خراسانرضوی که پروژه پدیدهشاندیز را موجب افتخارات کشور عنوان کرده بود، همراه با تبلیغات صداوسیما موجب شد تا بیشتر افراد ترجیح دهند چندان به این شکها توجه نکنند. هرچند بعدا استاندار وقت اعلام کرد که «هیچگاه با پدیده رابطهای نداشتم و طبیعی است وقتی درمورد سرمایهگذاری در استان صحبتی بکنم، از آن در آگهیها استفاده شود.»
همینطور روند رو به رشد سهام پدیده افزوده شد؛ بهطوریکه رکود فعالیتهای عمرانی نیز نتوانست روند این رشد را متوقف کند،در نتیجه این روند در اواسط سال٩٣ قیمت سهام پدیده به ١٢هزار تومان نیز رسید.این سالهای رشد تب پدیده حواشی جالبی هم داشت؛ بهطوریکه در کنار شرکت اصلی و دفتر فروش رسمی سهام شاهد ایجاد دهها دفتر فروش سهام در شهرهای مختلف و ارائه مشاوره درخصوص آینده سهام این شرکت بودیم.این شرکت از فعالان مجازی را بهصورت وبلاگها و سایتهای مختلف با خود همراه کرد که ضمن ارائه مشاوره گویا یکی از وظایفشان جوابدادن به منتقدان پروژه پدیده بود.
پایان سهام فروشی
بااینحال در دیماه٩٣ بود که بعد از هشدارهای مختلف درخصوص غیرقانونیبودن عرضه سهام پدیده و تخلفاتی که در بهرهبرداری از زمینها صورت گرفته بود، پرونده این شرکت وارد فاز جدیدی شد. ورود مسئولان قضایی و ارگانهای دولتی در دی٩٣ و پیگیری تخلفات صورتگرفته در تغییرکاربریها سبب شد تا عرضه سهام و روند تکمیل پروژه متوقف شود. در این مقطع تمامی دفاتر عرضه سهام این شرکت بسته شد.ازاین زمان بود که نگرانیهای مردم درخصوص چگونگی پرداخت مطالباتشان شروع شد؛ بهطوریکه جمعیت زیادی از مردم به دفاتر پدیده هجوم بودند. هرچند مسئولان پدیده با دادن تعهدنامههایی با وعده سود ٣٠درصدی قول دادند پول مردم را برگردانند؛ اما مرورزمان و رسیدن سررسید تعهدنامهها و ندادن پول مردم سبب شد تا حالا با بستهبودن دفاتر پدیده، مردم تجمع دربرابر دفاتر سابق پدیده و ادارات دولتی و این اواخر مجلس شورای اسلامی و وزارت اقتصاد را برای پیگیری مطالبات خود انتخاب کنند.
فعالیت هیئت مدیره جدید
در کشاکش پیگیری مردم و وعدههای مسئولان در اسفند٩۴ اعلام شد اعضای هیئتمدیره جدید پدیده معرفی شدند. آنزمان هیئتمدیره جدید وعده دادند که در اولین فرصت اطلاعیهای درخصوص چگونگی برونرفت مشکلات پدیده صادر خواهند کرد؛ مسئلهای که در اواخر فروردین٩۵ محقق شد. هرچند برخلاف انتظار در این اطلاعیه به کلیگویی بسنده شده بود.از فروردین٩۵ همزمان با رویکارآمدن هیئتمدیره جدید، وعده داد شد تا تلاشهای لازم برای ورود پدیده به بورس و قابلیت عرضه سهام در بورس محقق شود.
درنهایت درحالی سهامداران بهدنبال تعیین ارزش سهام پدیده بودند که مدیرعامل این شرکت در تیرماه در برنامه پایش اعلام کرد قیمت سهام پدیده ۴هزارو ٩٨۵ تومان تعیین شده است. وی گفته بود براساس قیمت اعلامی ازسوی کارشناسان، قیمت ١٢هزارو ٧٢ تومان و قیمت اصلاحشده جمعبندی کنونی این است که به کلیه سهامداران بهازای سهامی که خریداری کرده و وجه آن را پرداخت کردهاند، معادل ٢.۵٧٧سهم دیگر از سهامدار عمده کسر و به سهامدار خرد پرداخت شود. اگر کسی ١٠٠٠ سهم خریداری و وجه آن را پرداخت کرده باشد، دارای ٣۵٧٧سهم خواهد بود. هرچند بلافاصله فردای آنروز با ارائه فرمولهایی مانند اینکه افزایش سهام شامل سهام جایزه نمیشود، درواقع قیمت سهام پدیده به کمتر از ۴هزارتومان سقوط کرد؛ بااینحال مردم همچنان به وصول همین قیمت از طریق راهیابی به بورس امیدوار بودند.از جمله اتفاقات روی داده درخصوص پدیده در مرداد می توان به دستگیری پهلوان،مدیرعامل سابق پدیده اشاره کرد.
دراینمیان در شهریور امسال باوجود زمزمههای شروع دوباره فعالیتهای عمرانی پدیده، ناگهان اعلام شد مسئولان بورس حاضر به پذیرش پدیده در بازار سرمایه نشدند؛ هرچند بازهم بعد از انتشار این خبر تلاش شد عنوان شود رفتن پدیده به بورس منتفی نشده، اما زمانی هم برای این مسئله اعلام نشد. درنهایت در آخرین اخبار منتشرشده اعلام شد پدیده درحال تهیه نرمافزاری برای راهاندازی اتاق تبادل سهام زیرنظر بورس است و بهزودی با راهاندازی این اتاق، سهامداران میتوانند بهتر حقوق خود را پیگیری کنند.درحالحاضر اینطور که اعلام شده، قرار است سه وزیر به مجلس بروند تا درخصوص وضعیت سهامداران پدیده پاسخگو باشند.
حالا همزمان با سالگرد آغاز پروژه پدیدهشاندیز، این سوال مطرح است که در میان بازار داغ وعدههای دادهشده، زمان عملیشدن آنها کی فرا خواهد رسید؟ آیا این سه وزیر هم مانند تمامی مقامات مسئول ، صحبت خود را با این جمله که حقوق سهامداران احاقه خواهد شد، به اتمام خواهند برد یا اینکه گامی برای حل مشکل شهری که رؤیایی نشد، برخواهند داشت؟
……………………………………
آخرین اظهار نظر مسئولان درباره پدیدهحجت الاسلام محسني اژه ای، سخنگوى دستگاه قضا
دستگاه قضا تلاش می کند حقوق مردم در این رابطه حفظ شود
سیف،رئیس کل بانک مرکزی
کنسرسیومی از بانکها در حال مذاکره و بررسی برای ورود به موضوع پرداخت تسهیلات و تأمین نقدینگی برای تکمیل پروژههای نیمه تمام شرکت پدیده است
طیب نیا،وزیر امور اقتصادی و دارایی
نظر ما برای ورود شرکت پدیده به بورس مثبت است و حداکثر انعطاف را در رویه ها و دستورالعمل ها برای حل مشکل پدیده انجام خواهیم داد
رحمانی فضلی،وزیر کشور
در جریان این پروژه، همه سهام داران به حقوق خود دست پیدا خواهند کرد
پورمحمدی،وزیر دادگستری
دولت و قوه قضائیه با جدیت پیگیر به سرانجام رساندن این پرونده هستند تا تکیلف سپردهگذاران مشخص شود
لاریجانی،رئیس مجلس
قوه قضائیه در حال رسیدگی به پرونده شرکت ها و موسسات مذکور است و اگر مسئله مهمی رخ داده باشد، در صحن علنی بیان می شود
حسین فهیمی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار
در موضوع تشکیل اتاق مبادله سهام پدیده همکاری می کنیم
رشیدیان،استاندار خراسان رضوی
اتاق مبادلات سهام به صورت قانونمند، شفاف و در چارچوب کلی بورس تشکیل می شود تا خرید و فروش سهام پدیده در این محل انجام گیرد
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید