


به گزارش چهل ماه نیوز به نقل از هرمز؛ ازدواج امری ساده، بیتکلف و بدون تشریفات است که طی آن، زن و مرد ضمن انشاء خطبهی عقد، پیمان زندگی مشترک میبندند و مرد به مقدار امکاناتش، چیزی یا مبلغی را به عنوان صداق و نشانهی صداقت، تقدیم به همسر میکند.
ازدواج در نزد اهل سنت که تنها منحصر در ازدواج دائم است، دارای شرایط مختلفی است؛ از جمله شروطی که مربوط به صیغه ی عقد (ایجاب و قبول)؛ و شروطی که مربوط به عاقدین(زوج و زوجه)؛ و شروطی که مربوط به شهود در امر ازدواج می باشد که با فقدان یکی از این شرایط عقد نکاح نیز باطل خواهد بود، هر چند که در فروعات این عناوین در میان اهل سنت اختلافاتی وجود دارد.
ریشه اساسی اختلاف آن است که اهل تسنن به سیره خلفا روی آورده، و حتی اجتهادات آنان در برابر نصوص دینی را حجت میدانند، لذا حتی در مواردی که سیره خلفا برخلاف ظاهر قرآن یا سنّت پیامبر(ص) باشد، به آن عمل میکنند.
لزوم وحدت شیعه و اهل سنت، باید یاد آور شویم که شیعه و سنی هر دو مسلمان و در اعتقادات، احکام، اخلاق و… دارای مشترکات زیادی هستند و هر گونه اختلاف افکنی بین آنها جایز نیست. چنانکه امام خمینی می فرماید: “تأکید مىکنم که اسلام تنها پناهگاه همه ماست؛ و در زیر پرچم پر افتخار آن؛ همه گروهها به حقوق خود مىرسند.
سیرهی گفتاری و رفتاری پیامبر اسلام و اولیاء دین، آَسانگیری در ازدواج است. پیامبر میفرمایند: بهترین ازدواجها آن است که آسان انجام شود. عوامل اجانب که منافع خود و اربابانشان را در خطر مىبینند، براى تحریک برادران اهل سنت و دامنزدن به برادرکشى، قضیه شیعه و سنى را طرح نموده و مىخواهند با شیطنت بین برادران اختلاف ایجاد کنند. در جمهورى اسلامى همه برادران سنى و شیعه در کنار هم و با هم برادر و در حقوق مساوى هستند. هر کس خلاف این را تبلیغ کرد، دشمن اسلام و ایران است و برادران کُرد باید این تبلیغات غیر اسلامى را در نطفه خفه کنند. از خداوند تعالى وحدت کلمه مسلمین و نابودى منافقین را خواهانم”
یکی از مهمترین ازدواج هایی که برخی از علمای اهل سنت به عنوان چاره جویی بیان نموده اند ازدواج مسیار است. نکاح مسیار در اصطلاح به نکاحى گفته می شود که تمام شرایط نکاح مثل ایجاب، قبول، مهر و شاهد- که در نظر عامّه از شرایط نکاح است- را دارد با این تفاوت که زن از بسیارى از حقوق خویش مى گذرد مانند حق نفقه، سکنى و لباس، حق القَسْم (شب خوابى).
به نظر من بر روى مسألهى ازدواج جوانها، خود جوانها، اولیاى خانوادههایى که جوانها متعلق به آنها هستند، و مسئولان ذىربط مرتبط با دانشگاه، فکر کنند و تصمیم بگیرند. نگذاریم سن ازدواج -که امروز متأسفانه بالا رفته؛ بهخصوص در مورد دختران- ادامه پیدا بکند. بعضى از تصورات و سنّتهاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دستوپاگیر است، مانع از رواج ازدواج جوانها است. این سنتها را باید عملاً نقض کرد.»
اهل سنت از آنجا که حلیت ازدواج موقت که اصلی مسلم از احکام تشریعی اسلام است را تحریم نمودند، در مواجهه با مشکلات جنسی ای که دامنگیر جوامعشان می باشد، راههایی را بیان نموده اند که به واسطه ی آن کسانی که از مشکل جنسی رنج می برند می توانند در پناه عقد ی که ظاهرش در عقد دائم است و با اسقاط بعضی از حقوق زوجه عملا در مدت کمی از همسری بهره مند شود. واین در حالی است که شارع مقدس ازدواج موقت را برای چنین مواقعی تشریع نمود و اهل سنت بخاطر دفاع از اجتهاد خلیفه دوم و در اصرار به مخالفت با مکتب اهل بیت علیهم السلام خود را به زحمت انداخته ودر پاره ای از موارد با فتاوای عجیب و شاذ خود با اساس شریعت به مخالفت پرداخته اند و حرام خدا را حلال نمودند.
انتهای پیام/
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید