


پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به جرات می توان، بزرگترین و برجسته ترین تحول در طول قرن نام برد به طوری که این انقلاب تمام ناظران در جهان را با نام ایران، عظم و اراده مردم در پناه خداوند و قران و با راهنمایی های رهبری فرازانه اشنا کرده است.

دهه مبارکه فجر آغاز گر طلوع اسلام ناب،بر خاسته از ارزشهای اسلامی و بخشی از تاریخ كشورمان است که در طول این ۳ دهه، گذشته را از آینده جدا نموده است. دهه مبارکه فجر در انظار اسلام طلوعي ديگر داشت و این این دهه در تاریخ جمهوری اسلامی ایران نقطه ای تعیین کننده و بی مانند به شمار خواهد رفت. این در خالی است که تا قبل از انقلاب اسلامی، در طول تاریخ گذشته رابطه پادشاهان با مردم رابطه ی« سلطان و رعیت » بود در اين شرايط سياسي خفقان، رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خميني(ره) نقطه ی عطفی در تاریخ ایران اسلامی بوجود آوردند و با پشتوانه مردم نظامي را بر پايه خواست و اراده آنها که با تفكر و منشي اسلامي پايه ريزي شده بود را به پا داشتند.
دهه فجر انقلاب همانند آئینه ای است که خورشید اسلام ناب را بر عموم جهانیان می درخشاند و این دهه باید با عظمت و شکوه هرچه تمام تر برگزار شود. شکی نیست که آزادی ها و امنیت امروز در منطقه همچون خاورمیانه که جولانگاه جنگ های دشمنان ضد اسلام است نام کشور ایران به نام امن ترین کشور نام برده می شود و تمام این ازادی ها و امنیت حاصل انقلاب است که در دهه فجر به نتیجه رسید.
البته میتوان گفت مردمی بودن در انقلابهای دیگر هم کم و بیش وجود دارد ولی مطمعنا و یقینا اين خصوصيات در انقلاب اسلامی ایران بسیار برجسته و پررنگ تر است. در انقلاب کشورمان، نقش پررنگ مردمی بود که به صحنه آمدند و خواستار سرنگونی رژیم ظالمانه شاهنشاهی و خواستار برقراری نظام اسلامی شدند. و شرکت تمام اقشار جامعه نشان از مردمی بودن انقلاب جمهوری اسلامی ایران دارد. که این وجه از مردمی بودن انقلاب ایران در برای تمام جهان شاخص است. در بیشتر انقلاب های دیگر ، هدف و عنصر اصلی مبارزه، فقط نیروهای حزبی و شبه نظامی بودند که از راه جنگ مسلحانه انقلاب خود را شکل داده اند، و نقش مردم این کشورها بیشتر حمایت و پشتیبانی را در پی داشته است، ولی در انقلاب اسلامي، همه مردم به صورت یکپارچه و با راهنمایی های رهبر کبیر انقلاب اسلامی نقش اصلی را ایفا کردند و در سراسر کشور با یک شدت و قدرت با رژیم پهلوی به مبارزه برخاستند.
از سويي ديگر بسیاری از اندیشمندانی که در زمینه علل و عوامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران نظریه پردازی کرده اند، عامل مذهب را از قویترین و اصلی ترین عواملی دانسته اند که در پیدایش و پیروزی انقلاب نقش بسزایی داشته است. همچنین مروری بر ادبیات سیاسی رایج در روند وقوع انقلاب اسلامی، شعارها، سخنرانی ها و بیانیه های رهبران نهضت، بیانگر این واقعیت است که از میان عناصر مذهبی، فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسین علیه السلام ، نقش به سزایی در این زمینه بر عهده داشته است. فرهنگ شهادت، مبارزه همیشگی با باطل، طاغوت ستیزی، اصل پیروی از رضایت خداوندی و مصالح مسلمانان، و نیز فرهنگ نظارت عمومی و امر به معروف و نهی از منکر، از ویژگی های مؤثر فرهنگ عاشورا بر انقلاب ایران است.
بنیادی ترین شعار که مردم در دوران مبارزات ستم شاهی سر می دادند استقلال طلبی بود. از همين سو نيز استقلال، بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی برای مردم ایران بوده است . از طرفی دیگر قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصل های مختلف خود به صورت برجسته بر استقلال کشور تأکید دارد. امروز کشور ایران را بدون مبالغه می توان مستقل ترین کشور در دنیا نام برد.
شايد اغراق و بدور از ذهن نباشد که پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، بزرگترین تحول جهانی قرن بیستم ناميده شود. پیروزی انقلاب اسلامی، چه در داخل و چه در خارج از کشور، ناظران را با پدیدهای تازه در صحنه سیاسی جهان روبه رو ساخت. واضح است این پدیده بنا به ماهیت، اهداف و سرنوشت خود، در هیچ یک از معیارهای سیاسی جهان نخواهد گنجيد.
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید