


به گزارش چهل ماه نیوز به نقل از بلاغ، علیرضا زاکانی عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاههای شهرستان ساری، با بیان اینکه وقتی صحبت از آمریکا میکنیم، صحبت از یک کشوری میکنیم که داعیه رهبری جهان را دارد و هیچ مانعی را هم سر راه خودش نمیپذیرد، اظهار کرد: همانطور که کسینجر چندی قبل اعلام کرد، شرایط را آنگونه تحلیل میکنند که در آینده نهچندان دور، دو قطب لیبرال سرمایهداری و اسلام در مقابل هم صفکشی میکنند.
رئیس کمیسیون برجام مجلس ادامه داد: در مقابل وقتی بحث از انقلاب اسلامی میکنیم، صحبت از یک مانعی میکنیم، که توانسته مانع اصلی شکلگیری آن نظم نوین باشد، یعنی قهرا این دو دشمن هم محسوب میشوند و در مقابل هم صفکشی کردهاند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امروز آمریکا دشمنی است که قهرا با انقلاب اسلامی دشمن است و طی ۳۷ سال گذشته ظلمهای بسیاری را علیه ایران روا داشته و هرکجا که توانسته است، تلاش کرد تا این انقلاب را زمین بزند.
وی یادآور شد: قبل از انقلاب اسلامی، تنها دو نظام سلطهگر و سلطهپذیر وجود داشت و آمریکا در رأس کشورهای سلطهگر بود.
زاکانی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی، قطب سوم کشورها بهوجود آمد و آن هم قطب کشورهای سطلهستیز بود و ایران بهعنوان رأس کشورهای سلطهستیز، خود را مطرح کرد و امروز قطب سلطهستیز در دوران اوج و قطب سلطهگر در حال افول است.
وی با اشاره به موضوع نفوذ در کشور که این روزها رهبری مدام از آن سخن میگویند، بیان کرد: یک زمانی خود کشورهای سلطهگر حمله میکردند و کشورها را مستعمره خود در میآوردند، این کشورها در ادامه بعد به این نتیجه رسیدند که این راه هزینه بسیار ی برای آنها دارد.
این نماینده مجلس افزود: بعد از این کار، دستنشانده گذاشتند که دیدند این مسیر هم جواب نداد، جایی هم که موفق نشدند سعی کردند از طریق نفوذ در مردم و اذهان یک کشور کارهایشان را پیش ببرند.
زاکانی با بیان اینکه نفوذ موضوع جدیدی نیست، تصریح کرد: درباره ایران دیدند که نمیتوانند از طریق جنگ سخت و انقلابهای مخملی تغییر ایجاد کنند، به نفوذ روی آوردند و بحث نفوذ یک بحث جدی است که در سه سطح قابل اتفاق افتادن است.
وی ادامه داد: سطح اول، سطح باورهاست که در این سطح یا باورهای انقلابی و آن نگاه تمدنی که بتواند این کشور را سرامد و الگو کند، این باور و آن نگاه تمدنی را از ما بگیرند و مأیوس کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه سطح دوم نفوذ در افراد رخ میدهد، ادامه داد: نفوذ در مقام افراد یا نسبت به مسئولان است که در آنها اشتباه محاسباتی ایجاد کنند و تصمیمسازی غلط کنند و کسانی از صندوق رأی بیایند بیرون که تصمیم غلط بگیرند برای مردم.
زاکانی تصریح کرد: لایه سوم، ناظر به برنامههای کشور است، یعنی کسی بیاید و اولویتهای کشور در برنامهریزی را تغییر دهد، بهطور مثال، امروز فوریترین کار، اقتصاد است، اگر کسی خواست این فوریت را تغییر دهد و مشکلات مردم را تغییر دهد، این شخص کسی است که عامل نفوذ است.
وی تصریح کرد: نقطه سوم برجام است که فرصتهایی را برای ما ایجاد کرده است و ضعفهایی هم دارد، اگر به نقاط قوت توجه کنیم و نقاط ضعف را هم بپوشانیم، میتوانیم به نفع کشور از این فرصت استفاده کنیم.
زاکانی ادامه داد: آمریکا بهشدت نیازمند به توافق با ما است، آمریکا و اوباما برای ارائه به مردمش هیچ چیزی ندارد، در عراق شکست خوردند، در افغانستان شکست خوردند، در سوریه تلاش میکنند، اما چیزی نتوانستند بهدست آورند و در چارچوبهای ذهنی خود ناکام مانده و تنها چییزی که میتوانند ارائه کند این است که ما در نهایت تواستیم با ایران مذاکره کنیم و ایران را پای میز مذاکره بکشانیم.
وی با اشاره به موضوع PMD، گفت: من قبلاً به دوستان گفتم که PMD قطعاً بسته خواهد شد، اما گزارش آمانو سیاهترین گزارش علیه ما بوده است و آمانو در این گزارش همه ادعای قبلی خود را بدون سند ذکر کرده و تازه آن را بهعنوان لطف درنظر گرفتهاند.
زاکانی با بیان اینکه آنها مجبور شدند PMD را مختومه کنند، افزود: اراک و کیک زرد، تبادلش در قبال بستن PMD بود که رهبری انقلاب بر آن تأکید کردند و آنها مجبور شدند که آن را ببندند و اگر گروکشی رهبر انقلاب نبود، آنها به رفتارهای خصمانه خود در موضوع PMD ادامه میدادند.
رئیس کمیسیون بررسی برجام در مجلس تصریح کرد: در بحث برجام اینها این سند را بهعنوان افتخار خودشان میدادند و ما را تهدید کردند که اگر برجام را اجرا نکنید، به شما حمله اتمی میکنیم، که البته توانش را ندارند، چون معادلات منطقهای و جهانی تغییر پیدا کرد.
وی تأکید کرد: شما امروز میبینید که روسیه در موضوع سوریه در جبهه ایران قرار گرفته است، هر چند برای منافعش باشد و آمریکا همه این اقدامات را از چشم ایران میبیند و بهدنبال مقابله با آن است.
زاکانی در ادامه با اشاره به سخنرانی زنگنه در اوپک درباره وضعیت تولید نفت که اعلام کرد که برای تولید نفت نیاز به اجازه از اپک و عربستان نداریم، یادآور شد: همین صحبت زنگنه به اذعان بسیاری از صاحبنظران باعث افت قیمت نفت شد؛ این موضوع درست است که برای تولید نفت نیاز به اجازه از عربستان و اپک نداریم ولی نباید مطرح میشد، همین موضوع بر آشفته کردن قیمت نفت اثر گذاشت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اثر برجام بر قیمت نفت، بیان کرد: مسئولان آمریکا حتی در مسئله برجام طرح محدود کردن فروش نفت ایران را مدنظر قرار دادند و قبل از برجام مقداری از تولیدات نفتی کشورمان در بازارهای غیررسمی به فروش میرسید و عواید آن وارد کشور میشد که آمریکا در برجام این موضوع را محدود کرد و توطئه آنها علیه کشورمان حتی در فروش نفت نیز مشخص شد.
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس اضافه کرد: یکی از انتفادات به مسئولان مذاکرهکننده این بود که متخصصان حقوقی را در موضوع برجام درگیر نکردند، به اذعان ظریف تیم ایران در مذاکره تنها ۱۶ نفر بود ولی آمریکاییها با تیم ۱۴۰ نفره و تیم انگلیس متشکل از ۵۰ نفر در مذاکرات حضور داشتند، حتی صالحی نیز اعلام میکرد که با یک نفر بر روی میز مذاکره حاضر میشدیم ولی طرف مقابل چند نفر را بر روی میز میآوردند.
وی درباره روند بررسی برجام در کمسیون ویژه مجلس گفت: در بررسی وضعیت برجام ۱۸ حقوقدان درگیر شدند و نکته این موضوع این بود که افراد موافق و مخالف را در این موضوع درگیر کردیم حتی بسیاری از حقوقدانان معتقد بودند که باید از قبل درباره برجام مشورت میشد و این در حالی است که عراقچی خوشبینانه به مذاکرات نگاه میکند و سادهانگاری در مذاکرات مشکلات فعلی را ایجاد کرد.
انتهای پیام/
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید