


به گزارش چهل ماه نیوز به نقل از«رازق»، بر اساس آمار رسمی گمرک در هفتماهه سال جاری حدود ۴۵۰ هزار تن برنج به کشور وارد شده و به گفته دبیر انجمن برنج کشور با توجه به نیاز یک میلیون تنی سالانه به واردات ۵۵۰ هزارتن دیگر نیز برای تأمین مابقی نیاز کشور باید وارد شود این در حالی است که تعرفه ۴۰ درصدی واردات برنج می تواند نقش تعیین کننده ای در بازار داخلی و کنترل نفوذ مافیای قاچاق داشته باشد.
در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی اخباری مبنی بر تلاش ۹ تن از نمایندگان فعلی مجلس بر تحت فشار قرار دادن رئیس گمرک ایران برای کاهش تعرفه برنج وارداتی به گوش می رسد تا از این طریق بتوانند مورد حمایت مردم واقع شوند.
همچنین خبر ها از تخلیه بار یک کشتی آمریکایی با ۱۰ هزار تن برنج دانه بلند آمریکایی به سفارش شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در اسکله شهید بهشتی چابهار حکایت می کند؛ اقدامی که با قانون ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا در تناقض است.
کاهش تعرفه ضربه جبران ناپذیری به تولید کشور وارد می کند
محمد حسین قربانی در گفت وگو با خبرنگار «رازق» با اشاره به پیشنهاد اخیر برخی نمایندگان برای کاهش تعرفه واردات برنج، اظهار کرد: با اینکه بسیاری از افراد معتقدند که کاهش تعرفه واردات برنج از قاچاق این محصول جلوگیری میکند اما تجربه ثابت می کند کاهش تعرفه واردات برنج ضربه مهلک و جبران ناپذیری به کشاورز و تولید کشور وارد می کند.
وی با بیان اشاره به افزایش واردات برنج در گذشته به دلیل کاهش تعرفه این محصول، ادامه داد: علاوه بر این اشباع بازار، عوض شدن ذائقه مردم، عدم مقرون به صرفه بودن تولید برای کشاورز، مهاجرت روستاییان به شهرها و از طرف دیگر تغییر کاربری زمین های کشاورزی از جمله دیگر آسیب های کاهش تعرفه واردات برنج بوده است.
مسئول کمیته بررسی واردات برنج با توجه به اینکه تولید داخل باید مورد حمایت قرار بگیرد، بیان کرد: آنچه که برای ما مسلم است حمایت از تولید داخلی می باشد از این رو باید شرایطی را فراهم کنیم تا تولید و کشت برنج برای کشاورز مقرون به صرفه باشد تا به کار خود ادامه دهد نه اینکه کاری کنیم تا کشاورز از کشت خود ناامید گردد و به مرکز شهر ها مهاجرت کند و معضلات دیگری پیش بیاید.
قربانی با بیان اینکه ثبت سفارش واردات باید مدیریت شود، افزود: با توجه به دلایلی که عرض کردم در سال های ۹۳ و ۹۴ پافشاری کردیم تا تعرفه ۴۰درصدی واردات برنج کم نشود و خوشبختانه این تعرفه به صورت قبل باقی ماند.
وی با بیان اینکه موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد نحوه ثبت سفارشات برنج است، تصریح کرد: ثبت سفارش باید به موقع و توسط افراد آگاه و متخصص در این زمینه صورت بگیرد نه توسط هر مافیایی که تنها پول دارد و می تواند واردات انجام دهد.
کالاهای قاچاق به دلیل عدم حضور ارگان های نظارتی سلامت محور نیست
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه مبارزه با قاچاق خاطر نشان کرد: اینکه می گویند برای مبارزه با قاچاق باید کاهش تعرفه صورت بگیرد به نظر من تنها در حد شعار است در واقع باید مکانیسم مبارزه با قاچاق را داشته باشیم چرا که کالاهای قاچاق بخاطر نبود ارگان های نظارتی و سازمان هایی چون سازمان غذا و دارو اصلا سلامت محور نیست.
کاهش تعرفه برنج تنها به نفع واردکنندگان است
وی در ادامه در خصوص درخواست برخی نمایندگان مجلس برای کاهش تعرفه برنج، عنوان کرد: ممکن است حتی برخی نمایندگان هم درخواست کاهش تعرفه را داشته باشند اما شاید این به خاطر کمتر آگاهی داشتن این افراد در خصوص بازار استراتژیک برنج است چون واقعا در شرایط فعلی کاهش تعرفه واردات به هیچ وجه به صلاح نیست.
قربانی افزود: مسلما کاهش تعرفه واردات تنها به نفع وارد کنندگان خواهد بود و موجب می شود تا همان مافیایی که در سال های ۹۱، ۹۲ و اوایل ۹۳ در بازار برنج حضور داشت دوباره به این بخش نفوذ کند.
مسئول کمیته بررسی واردات برنج در با بیان اینکه در یکی دو سال اخیر وضیعت یرنج کمی سر و سامان گرفته است، اظهار کرد: در یکی دو سال اخیر سرانه مصرفی برنج هرشخص به طور متوسط تعیین شد.
وی ادامه داد: قبلا هم این آمار بود اما اختلاف نظر های زیادی در آن وجود داشت که با مشخص بودن این آمار میزان نیاز مصرفی کشور مشخص شده است از این رو بازار برنج سر و سامان بهتری نسبت به قبل پیدا کرده و کشاورز امید بیشتری نسبت به کشت محصول دارد.
انتهای پیام/
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید