


به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با مدیرکل و معاونین آموزشوپرورش خراسان رضوی در خصوص گزارش ارائهشده معاونان آموزشوپرورش پیرامون حضور روحانیان در مدارس، با تمجید از شکلگیری این جریان، گفت: در مورد جریانهایی که بهعنوان حوزه علمیه و سازمان تبلیغات تفاهم دارید، باید نسبت به جریانهایی که بهعنوان جریانهای تبلیغی از اطراف میآیند، مقداری آسیبشناسی داشته باشیم.
مراقب ورود تفکر «شیعه انگلیسی» به مدارس باشید
امامجمعه مشهد مقدس با هشدار نسبت به ورود تفکر «تشیع انگلیسی» به مدارس، ادامه داد: باید عرصه روحانیت و تبلیغ بهخوبی آسیبشناسی شود تا مسئله شیعه انگلیسی که رهبری مطرح فرمودند و موضوع جدی نیز هست، تحت عنوان ولایتمداری، ترویج ائمه و حرکات احساسی، بخواهند وارد مدارس شده و فعالیت کنند، موفق نشوند.
وی به فعالیتهای فرهنگی در حاشیه شهر مشهد اشاره و عنوان کرد: حرکتهایی در مدارس حاشیه شهر صورت میگیرد که ممکن است مراجعه برای حضور در مدارس این مناطق بیشتر باشد، جریانهایی در حاشیه شهر بهعنوان احساس وظیفه و آنهم تحت عنوان سنی ستیزی عمل میکنند و فکر میکنند مؤثر است که ستاد ساماندهی فرهنگی حاشیه شهر باید در این خصوص ورود کرده و تنها با هماهنگی این ستاد در مدارس حاشیه شهر حضور پیدا کنند.
آیتالله علمالهدی با اشاره به ایجاد انحراف در فهم عمومی نسبت به موضوع «امامت»، خاطرنشان کرد: در مسئله امامت مشکلی داریم که این مشکل در زمان حضور حضرت رضا(ع) بروز کرد؛ در زمان ایشان، مأمون ادعا کرد که من شیعه هستم و تحت این عنوان، جلسات بحثی با علمای عامه و اهل سنت در مورد خلافت بلافصل امیرالمؤمنین تشکیل میداد؛ مأمون به این وسیله قصد داشت جلوی فعالیت سیاسی امام رضا(ع) را بگیرد و ذهنها را به سمت اینکه مسئله شیعه تنها غصب خلافت امیرالمؤمنین است، منحرف کند.
بصیرت شناسی رهبری و شناخت ولایتفقیه در مدارس آموزش داده شود
وی به بیان راهحل ارائهشده از سوی حضرت رضا(ع) پرداخت و گفت: ایشان در حدیث سلسله الذهب این توطئه مأمون را برملا کردند و در ذیل این حدیث فرمودند «… بشرطها و شروطها و انا من شروطها»؛ با این حدیث اعلام میکنند که امامت در نقش عملیاتی و کاربردی معنا پیدا میکند نهتنها در خلافت بلافصل امیرالمؤمنین(ع).
عضو خبرگان رهبری بابیان اینکه وابسته کردن دانش آموزان به مراکز تجلی نور ولایت بسیار خوب و بهجاست، تصریح کرد: در کنار آن باید در موضوع امامت کاربردی و امامت عملیاتی برای آنان صحبت شود که آن مسئله ولایتفقیه، توجه به رهبری و بصیرت رهبر شناسی آنان است.
معرفی اسطورهای امامت هدف تفکر شیعه انگلیسی است
وی با تأکید بر اینکه معرفی جریان امامت در شکل اساطیری آن، سرکوب ولایت است، یادآور شد: اگر امامت را در حوزه اساطیری ترویج کنیم درواقع حرکتی در جهت سرکوبی امامت و ولایت است، دقیقاً همان کاری است که شیعه انگلیسی به دنبال آن است.
امامجمعه مشهد مقدس بابیان اینکه بحث سنی ستیزی که به راه انداختهاند در راستای سیاستی است که انگلیسها دارند تا امامت در هالهای اساطیری قرار گیرد، گفت: آنان به این وسیله قصد دارند تا امامت در چارچوب یک عمل کاربردی قرار نگیرد.
موضوع امامت عملیاتی و کاربردی در نظام تربیتی گنجانده شود
وی افزود: در مدارس در باب امامت عملیاتی و کاربردی بحث و فعالیت شود زیرا لازمه تحقق این نگاه در فکر یک مسلمان، گنجاندن موضوع در نظام تربیتی و ترویجی است.
آیتالله علمالهدی بیان کرد: در صحبتهای مدیرکل آموزشوپرورش عنوان شد که سه چیز باعث شد روی کیفیت کار تمرکز کنید، یکی سطح کار دانشآموز ازنظر کمی پایین آمده، امکانات ما یک برابر و نیم شده و سوم هم مسئله طرح سند تحول بنیادین آموزشوپرورش.
وی بیان داشت: ما قصد دخالت در کار دولت را نداریم زیرا لازمه دولت کارآمد، پویایی و فعالیت دولت در زمینههای مختلف است، اگر ما حرفی میزنیم از روی نگرانی است و قصد نداریم در مقابل طرحهایی که برای نظام پویایی ایجاد میکند، مانعتراشی کنیم، هرچند متأسفانه کشور ما یک کشور سیاست زده است و هرچه گفته میشود، محملهای مغرضانه درست میکنند تحلیل میکنند و میگویند باید در مقابل آن بایستیم.
هرگاه پول و سرمایه وارد تعلیم و تربیت شد، ضربه خوردیم
امامجمعه مشهد مقدس به طرح واگذاری مدارس که از سوی دولت پیگیری میشود اشاره و اظهار کرد: باوجود فضاسازیهایی که صورت میگیرد، ما در مورد سیاست داخلی، آموزشوپرورش و سیستم اجرایی، نگران و دغدغه مند هستیم، بنده بهعنوان کسی که در فعالترین و بهترین دانشگاه کشور تجربه فعالیت دارم عرض میکنم ما هرکجا دیدیم سروکله پول و سرمایه در تعلیم و تربیت وارد شد، ضربه خورده و ضرر کردیم.
وی با اشاره به مخالفت خود با ایجاد مدارس غیرانتفاعی، خاطرنشان کرد: یکی از کسانی بودم که با تأسیس مدارس غیرانتفاعی مخالفت کردم زیرا اگر در عرصه تعلیم و تربیت، پول و سرمایه وارد شد، هم مسیر تعلیم و تربیت منحرف میشود و هم از دل آن، نیروهای کیفی دلسوز نظام و جامعه بیرون نمیآید.
حاصل ممانعت از پولی شدن دانشگاه امام صادق، نیروسازی این دانشگاه شد
عضو خبرگان رهبری با اشاره به تلاش برخی افراد برای پولی کردن این دانشگاه، عنوان کرد: آقایانی در دانشگاه امام صادق اصرار داشتند که دانشگاه باید پولی شود اما من به همراه آقای مهدوی کنی مخالفت کردیم، در مخالفت خود موفق بودیم و حتی در برخی موارد بخشی از هزینه تحصیل را بورسیه کنیم.
وی افزود: شاهد هستیم در بدنه کارشناسی، سیاسی و اقتصادی کشور، فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق(ع) از افراد مهم و تأثیرگذار هستند و وقتی به زندگی آنان مراجعه میکنیم، میبینیم که عمده آنان از خانوادههای ضعیف بودند که اگر دانشگاه امام صادق نیز پولی میشد، دیگر چنین افراد قوی، بااستعداد و مؤثری در کشور تربیت و پرورش پیدا نمیکردند.
پولی شدن مدارس و دانشگاهها مانع تحصیل افراد مستعد و محروم میشود
امامجمعه مشهد به بیان خاطرهای از تحصیل یک دانشجویی محروم در دانشگاه امام صادق پرداخت و گفت: دانشجویی در این دانشگاه تحصیل میکرد که به دلیل فقر در روستای محل زندگی، نیمی از کمکهزینه پرداختی دانشگاه را برای کمک به خانواده، برای آنان میفرستاد، این دانشجو با طی کردن مراحل تحصیلی، در آزمون بورسیه خارج از کشور پذیرفته شد، تحصیلات دکتری خود را در کشور کانادا گذراند و بهعنوان یک متخصص برجسته شناخته شد.
وی اضافه کرد: اگر دانشگاه امام صادق نیز همچون دیگر دانشگاهها پولی بود، هیچگاه امکان تحصیل برای چنین استعدادی وجود نداشت، کسی که تمام دولتها از او مشاوره میگیرند.
آموزش محور شدن تعلیم و تربیت به دلیل رشد مدارس غیرانتفاعی است
آیتالله علمالهدی، مقصر آموزش محور شدن تعلیم و تربیت در کشور را مدارس غیرانتفاعی دانست و ادامه داد: ریشه اینکه تعلیم و تربیت تبدیل به تعلیم آموزش محور شده، مدارس غیرانتفاعی است؛ ریشه و معیار این مدارس تنها قبولی در کنکور است درحالیکه این نوع درس خواندن خلاف تمام مؤلفههای آموزشی و اصول تربیتی است که در این مدارس اجرا میکنند و کسی هم جلوی اینها را نمیگیرد.
آوردهی مدارس غیرانتفاعی، بچههایی عقدهدار و تهی از اصول فرهنگ و معارف است
وی تصریح کرد: برنامههای آموزشی مدارس غیرانتفاعی، برنامههای ضد فرهنگی و ضد تربیتی است؛ بچههای عقدهدار، خشن و خشکمغز تهی از تمام اصول فرهنگی و معارفی تربیت میشوند، در دانشگاه شاگرداول هستند، مسیر دانشگاه را طی کرده و درنهایت هم سرنوشت کشور به دست اینها میفتد.
امامجمعه مشهد مقدس بابیان اینکه فشارهای اقتصادی وارد بر دولت قابلدرک است، خاطرنشان کرد: اینکه بر دولت فشار اقتصادی است، میبینند پرداخت حقالتدریسها به تعویق میافتد و باید فشار را از دوش دولت بردارند، به این فکر افتادند که طرح واگذاری مدارس را اجرا کنند؛ بهعنوان یک دغدغه این حرف را به وزارت منتقل کنید تجربه به ما آموخت که کشور و اسلام از افراد ثروتمند فارغالتحصیل نفعی نداشته.
وی افزود: ما جزء دلواپسان هستیم که وقتی یک طرح و یک لایحهای را در گوشهای میشنویم، نسبت به آن حساس میشویم حتی اگر عدهای به دلواپسان حمله کنند؛ ما افتخار میکنیم که در این نظام دلواپس هستیم، به این دلواپسی خود میبالیم که بیدرد نیستیم و دغدغه داریم.
انتهای پیام/رض
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید