



به گزارش چهل ماه نیوز دکتر کامیاب پور گفت: با توجه به شناسایی یک مورد بیماری هاری در یک راس الاغ در بخش جنگل این شهرستان اقدامات لازم جهت جلوگیری از شیوع بیماری انجام گرفت.
وی با اشاره به اینکه بیماری هاری کشندهترین بیماری عفونی است افزود: این بیماری جزء بیماریهای مشترک میان حیوان و انسان محسوب میشود و به وسیله گاز گرفتگی بسیاری از حیوانات از جمله سگ، گربه، الاغ، گاو وحیوانات وحشی مانند گرگ، روباه، شغال و …به انسان منتقل میشود.
کامیاب پور درباره راههای پیشگیری از بیماری هاری تاکید کرد: در ابتدا باید محل گاز گرفته شده توسط حیوان را سریع با آب و صابون حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شستوشو داد، ایمونوگلوبین اختصاصی موجود در مراکز بهداشت را در اطراف زخم سپس در عضله فرد تزریق کرد، تزریق واکسن هاری در پنج دوز در روزهای اول، سوم، هفتم، چهاردهم و روز بیست و هشتم به فرد انجام شود و اگر این سه اقدام به درستی پیش رود پس از تماس با حیوان آلوده بیماری کاملا پیشگیری میشود.
مدیر شبکه دامپزشکی رشتخوارافزایش نگهداری از حیوانات خانگی را عامل کمک کننده به شیوع هاری عنوان نمود وتصریح کرد: در سالهای اخیر نگهداری حیوانات خانگی زیاد شده و این موضوع گاز گرفتگی حیوانات را نیز افزایش خواهد داد که در این حالت باید حیوانات خانگی واکسینه شوند. تا از بروز بیماری جلوگیری شود.
وی در پایان به نقش دامپزشکی و لزوم تعامل و همکاری با سایر دستگاهها در کنترل این بیماری افزود: بدین منظور با تبادل نظر در خصوص اقدامات مشترک بین شبکه دامپزشکی، شبکه بهداشت و درمان و حفاظت محیط زیست شهرستان و همچنین برگزاری کلاسهای ترویجی جهت آشنایی دامداران و روستائیان با راههای پیشگیری بیماری هاری اتخاذ گردید.
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید