



سید محمود اعظمی مدیرجهاد کشاورزی رشتخوار در گفت و گو با خبرنگار چهل ماه نیوز، گفت: برداشت محصول خربزه از سطح ۳۵۰ هکتار از اراضی مستعد کشت این محصول در رشتخوار از اواسط مرداد ماه ۱۴۰۰ آغاز و پیش بینی میشود امسال بیش از ۲۲۵۰ تن محصول خربزه در این شهرستان برداشت محصول داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه پیش بینی برداشت محصول خربزه در رشتخوار در هر هکتار بالغ بر ۱۵ تن است، افزود: محصولات جالیزی آب فراوانی را به مصرف می کنند، به عنوان مثال طوری که آمارها نشان می دهد، برای تولید هر کیلو هندوانه حدودو ۲۸۶ لیتر آب مصرف می شود، البته طی یکی دوسال اخیر این میزان حدود ۴۰۰ لیتر بود، ولی اکنون با اجرای شیوه های نوین آبیاری این عدد به حدود ۲۸۶ لیتر رسیده است.
اعطمی درادامه خاطرنشان کرد: در چنین وضعیتی به نظر می رسد باید سیاست های اصلاح الگوی کشت و اعمال محدودیت کاشت محصولات پرآب بر از جمله جالیزی به ویژه خربزه و هندوانه جدی تر دنبال شود و در صورت صدور مجوز کشت این محصولات در مناطق مجاز و یا اراضی مجهز به سیستم های آبیاری نوین، حداقل شرایط برای صادرات این نوع محصولات و ارزآوری به کشور فراهم شود، البته این سیاست باید بسیار حساب شده اعمال و پیش برود تا شاهد پدیده صادرات حجم بالای آب مجازی در شرایطی که کشور با بحران کم آبی روبروست نیز نباشیم.
وی در ادامه با اشاره به مزیت های روش های آبیاری نوین و کشت نشائی در راستای صرفجویی آب در بخش کشاورزی، یادآور شد: افزایش بهرهوری آب به معنی افزایش میزان عملکرد به ازای آب مصرفی است و استفاده از روش کشت نشائی محصولات جالیزی راهی است که میتواند موجب صرفهجویی ۱۰ تا ۱۵ درصدی آب شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان در پایان در ادامه مطلب، تصریح کرد: صرفهجویی اقتصادی در استفاده از روش کشت نشائی در هر یک از محصولات جالیزی متفاوت است چرا که هزینه به کارگیری این روش در کاشت محصولات تابعی از تعداد نشاء مورد استفاده است، به طور مثال در محصولاتی مانند هندوانه و خربزه تعداد نشای مصرفی حدود ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ در هکتار است که هر کدام میزان هزینه اقتصادی متفاوتی دارند اما، در همگی این محصولات صرفهجویی ۱۰ تا ۱۵ درصدی آب با استفاده از روش کشت نشاء اتفاق میافتد که از اولویتهای این مدیریت به شمار میرود.
انتهای پیام/
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید