



به گزارش چهل ماه نیوز، محمود اعظمی مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: با برنامه ریزی انجام شده امسال در راستای طرح های آزمایشی چند رقم چغندر پاییزه در سطح ۵ هکتار از مزارع آستان قدس رضوی در رشتخوار کشت شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از بهرهوریهای کشت پاییزه محصول چغندر میزان مصرف آب این محصول است، اظهار داشت: در کشت چغندر بهاره حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار متر مکعب آب استفاده میشود، اما در کشت پاییزه نهایتا ۴ تا ۵ هزار متر مکعب آب استفاده خواهد شد. اکثر مصرف آب چغندر در کشت پاییزه از طریق آب سبز یا همان بارندگی تامین میشود.
کشت پاییزه کاهش مصرف آب را در پی خواهد داشت
اعظمی به برنامه های مدیریتی در جهت کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی این شهرستان اشاره کرد و افزود: آب مهم ترین عامل محدودکننده کشاورزی کشور است. لذا، ضرورت دارد به کاهش مصرف آب در این بخش و افزایش کارآیی مصرف آب محصولات کشاورزی توجه ویژهای مبذول شود. چغندرقند بهاره درحال حاضر، در مناطقی کشت می شود که محدودیت آب شدیدتر بوده و افزایش سطح زیرکشت این گیاه در اکثر مناطق کشت بهاره با اصل حفظ منابع آب و خاک مغایرت دارد. بنابراین، در این مناطق باید به افزایش راندمان تولید در واحد سطح اهتمام ورزید، استفاده از پهنه های جدید تولید چغندر قند پاییزه، این امکان را به وجود میآورد که سطح زیرکشت این محصول در مناطق گرم و نیمه گرم افزایش یابد.
کشت پاییزه عملکرد برداشت را ثابت نگه داشته و هزینههای تولید را کاهش میدهد
مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار، یادآور شد: با عنایت به این موهبت الهی که کشور ما جزو نادر مناطقی است که امکان تولید چغندر قند بهاره و پاییزه در آن وجود دارد و مزیت های نسبی متعددی که در کشت پاییزه چغندرقند نهفته است، از جمله روش های پایدار جهت افزایش تولید شکر چغندری، افزایش سطح زیرکشت چغندر قند پاییزه است.
اعظمی گفت: همچنین در کشت بهاره چغندر شش تا هفت مرتبه سمپاشی علیه آفات صورت میگیرد، در حالی که در کشت چغندر پاییزه نهایتا دو مرتبه سمپاشی خواهیم داشت، در کشت پاییزه عملکرد برداشت را ثابت نگه داشته و هزینههای تولید را نیز کاهش میدهیم. کشاورز آب کمتری مصرف میکند اما درآمدش نسبت به کشت بهاره چغندر تغییری نمیکند.
کشت پاییزه چغندر باعث ایجاد اشتغال و بی نیاز شدن کشور در حوزه واردات شکر می شود
وی در ادامه با تاکید بر اینکه کشت محصولات پاییزه همچون جغندر باعث ایجاد اشتغال مولد و بی نیاز شدن کشور در حوزه شکر خواهد شد، اذعان داشت: کشت پاییزه باعث از بین رفتن تناوب کار در کارخانجات میشود، در حال حاضر برای کشت پاییزه از ۶ مجموعه کارخانه استان با یک کارخانه کار میکنیم. برای سال اول با یک کارخانه قرارداد بستهایم که امیدواریم در سالهای آتی این میزان توسعه پیدا کند و تناوب کار در کارخانه را از بین ببریم. همیشه کارخانجات شکر چند ماه کار میکردند و حدود ۶ ماه به کارگران خود بیمه بیکاری میدادند. اگر بتوانیم کشت پاییزه چغندر را توسعه دهیم، میتوانیم اشتغالزایی بیشتری ایجاد کرده و از واردات شکر و خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید