محمود اعظمی مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار در گفتوگو با چهل ماه نیوز؛ گفت: برداشت پنبه در سطح ۲۵۰۰ هکتار از اراضی بخش جنگل رشتخوار آغازشده است، پیشبینی میشود امسال بیش از ۸ هزار تن پنبه در این شهرستان برداشت شود.
اعظمی با اشاره به فعالیت ۲ دستگاه غوزه چین پنبه در این بخش گفت: استفاده از این دستگاهها برداشت پنبه را نسبت به سالهای گذشته سریعتر و راحتتر کرده است.
وی در ادامه در رابطه با ارقام کشتشده محصول پنبه در این شهرستان، اظهار داشت: ارقام مورد کشت که از گذشته در این شهرستان که موردتوجه کشاورزان بوده ارقام ورامین و خرداد بوده است، اما طی چند سال اخیر ارقام جدید از قبیل خورشید و ساجدی و کاریزما در سطح کم در این منطقه کشتشده، که ارقام جدید معرفیشده به دلیل زودرسی و حساسیت کمتر به تراکم بالا سطح زیر کشت آنها درحالتوسعه است.
اعظمی همچنین با تأکید بر اینکه کمباین هامی توانند کمک شایانی در برداشت محصول پنبه به کشاورزان داشته باشند، بیان داشت: تولید و کشت پنبه همواره از فعالیتهای بسیار مهم به شمار میرود و در حال حاضر با توجه به اهمیت این محصول استراتژیک در تولید پوشاک و البسه، نقش تعیینکننده آن در توسعه صنعت نساجی غیرقابلانکار است و با توجه به بارشهای خوب برف و باران در سال گذشته ، میانگین عملکرد برداشت پنبه از هر هکتار حدود ۲۸۰۰ گرم است که با توجه به سطح ۲۸۰۰ هکتار در شهرستان که ۲۵۰۰ هکتار آن در بخش جنگل و ۳۰۰هکتار آن در بخش آستانه است، پیشبینی میشود که حدود ۸هزار تن پنبه امسال در این شهرستان برداشت شود.
اعظمی در پایان، یادآور شد: تولید پنبه را میتوان نقطه اتصال دو حوزه زراعت و صنعت نساجی نام نهاد و با این اوصاف، پیشرفت و رونق در این حوزه باعث رشد و شکوفایی عرصه زراعتی کِشت این محصول از یکسو و توسعه صنعت نساجی و تولید پنبه از دیگر سو خواهد شد.
شایانذکر است پنبه بهعنوان یک گیاه صنعتی، در طیف وسیعی از بخشهای اقتصادی مورداستفاده قرار میگیرد و کمتر محصول کشاورزی با این قابلیت را میتوان پیدا کرد، این محصول به لحاظ ایجاد اشتغال دارای اهمیت فراوانی در اقتصاد شهرستان رشتخوارعلی الخصوص بخش کشاورزی جنگل است.
انتهای پیام/