


به گزارش چهل ماه نیوز؛ به نقل از اخبار خمین با توجه مشکلاتی که کشاورزان با وجود کمآبی برای کاشت و برداشت محصول دارند اما هنوز این قشر از بی توجهی مسئولین خسارت میبینند.
این امر را میتوان در امحای ۱۷۰۰ تن سیب زمینی در استان فارس مشاهده کرد که رنجهای کشاورزان نادیده گرفته شد و دولت نیز اقدامی برای این موضوع نکرد، این در حالی است که این موضوع در شهرستان خمین توسط یکی جوان کارآفرین به دلیل خرید نکردن محصولش، تکرار شد.
حسین شهریاری جوان ۳۴ ساله متولد تهران به خاطر علاقهای که به بخش کشاورزی داشته، در یکی از روستاهای شهرستان خمین سیب زمینی میکارد اما پس از برداشت، به دلیل نخریدن محصولش توسط دولت بخش زیادی از محصولش خراب و مجبور به دور ریختن آن میشود.
وی در گفتگو با خبرنگار اخبار خمین گفت: به دلیل علاقه به کشاورزی در رشته آبیاری تحصیل کردم و در این رشته اختراعاتی نیز داشتهام و به همراه خواهرم که در یکی از رشتههای کشاورزی تحصیل میکرد تصمیم گرفتیم که پس از پایان تحصیل در بخش کشاورزی فعالیت کنیم.
شهریاری اظهار کرد: متأسفانه خواهرم در یک سانحه رانندگی به مدت شش ماه به کما رفت و درگذشت و نتوانست مرا در این راه همراهی کند و من به خاطر علاقه به این بخش و قولی که به خواهرم داده بودم وارد این کار شدم و تمام سرمایهام را در این راه گذاشتم.
وی ادامه داد: به دلیل آشنایانی که در روستای زینل آباد شهرستان خمین داشتم، به این روستا آمدم و تصمیم گرفتم که محصول سیبزمینی بکارم که البته به جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کردم و فقط گفتند از لحاظ مشاوره یا کودهای مصرفی قادر به همکاری هستیم و برای خرید نیز تضمینی ندادند.
شهریاری گفت: از اوایل سال مشغول به کار شدم و به پیشنهاد جهاد کشاورزی با استفاده از آبیاری قطرهای ۱۰ هکتار زمین را کاشتم که حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای این کار هزینه کردم اما پس از ۹ ماه کار و تلاش شبانهروزی نتیجهای نگرفتم و جز رنج و سختی و بدهکاری چیزی برایم نداشت.
وی بیان کرد: سه ماه است که حدود ۲۴۰ تن سیب زمینی برداشت کردم و به دلیل نخریدن دولت، این محصول را انبار کردم اما به علت شرایط نامناسب انبار این محصول در حال خراب شدن است. در حالیکه روزانه ۱۰ تن سیبزمینی دور میریزم با این روند از این مقدار شاید ۶۰ تن آن قابل استفاده باشد. البته با توجه به این شرایط حدود سه هکتار از محصولم را برداشتم نکردم.
وی افزود: ۳۰ تن بذر با قیمت ۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان خریداری کردم اما الان با قیمت هر کیلو سیب زمینی را به قیمت ۳۰۰ تومان بفروشم که البته اگر بخرند. خریداری برای سیب زمین ها ندارم. با این وضع حتی هزینه بذرهایم برنمیگردد؛ در این بین نیز تمام سود آن به جیب دلالان میرود.
وی گفت: این وضعیت به خاطر نبود برنامهریزی، بیتدبیری و عدم هماهنگی دولت در بخش کشاورزی است و این را از مسئولین میخواهم تا با یک عزم جدی این مشکلات را حل کنند و فقط در حد حرف نباشد و به آن عمل کنند.
شهریاری گفت: از همسرم تشکر میکنم که با قبول تمام این سختیها در کنارم ماند چرا که در طی این ۹ ماه نتوانستم آنطور که باید در کنار همسر و فرزندم باشم و حتی به میهمانی و تفریح بروم.
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید