



دکتر رضا سراج استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی و امنیتی در حاشیه مراسم گرامیداشت روز بسیج دانشجویی که در محل سالن همایشهای دانشگاه آزاد مشهد برگزارشده بود، در گفتگو با خبرنگار سیاسی صبح توس گفت: در خصوص حملات تروریستی پاریس، یک منشأ سازی اتفاق افتاده است؛ درواقع، بیش از آنکه داعش بانی اصلی این حملات باشد، عوامل تروریستی به داعش منتسب شدهاند.
پرونده حملات پاریس، داعشی سازی شده است
سراج با دروغ خواندن ادعای غرب مبنی بر اینکه داعش مسئول حملات تروریستی اخیر در پاریس است، اظهار داشت: درحالیکه مقامات امنیتی فرانسه عوامل تروریست حملات اخیر پاریس را منتسب به داعش خواندند، گمانهزنیها بیشتر متوجه جریانات خرابکار وابسته به رژیم صهیونیستی و جبهه النصره است.
وی افزود: اگرچه اسناد عضویت عوامل خرابکار آن شب در گروهک تروریستی داعش کشف و منتشرشده است، اما این امکان بهصورت قوی وجود دارد که این افراد، برای جلب هویت داعشی به عضویت به عضویت این گروهک درآمده و در ادامه پیرو گفتمان حاکم بر جبهه النصره و دستورات ایده پردازان صهیونیست این گروهک بوده باشند.
حملات پاریس بهترین بهانه برای گسترش اسلام هراسی است
این تحلیلگر مسائل سیاسی و امنیتی ضمن تبیین ابعاد موج جدید حملات تروریستی به اروپا، دو تحلیل جداگانه درباره موضوع را بهمثابه دوروی یک سکه خواند و خاطرنشان کرد: نگاه اول کارشناسان و تحلیلگران به وقایع اخیر پاریس، بر جنبههای تبلیغاتی و پتانسیل رسانهای این رویداد برای گسترش موج اسلام هراسی و خود محاصره پنداری غربیهاست. در حقیقت اروپا مدتهاست که خود را درگیر یک جنگ شناختی با اسلام کرده است.
وی ادامه داد: اسلامستیزی و اسلام هراسی موجب میشود تا مردم اروپا از یک خلأ امنیتی خودساخته طوری احساس خطر کنند که با آراء خود در انتخابات، زمینههای روی کار آمدن جریانهای راست افراطی را در کشورهایشان محقق کنند. جریانهای راست در اروپا جریانهای لائیک و یا سکولاری هستند با گفتمان اسلام دچار تضاد شدید بوده و صاحبمنصبانی از قشر مسیحیان و یهودیان صهیونیست دارند.
حملات پاریس توجیه مناسبی برای حضور نظامی آمریکا در منطقه است
سراج اقناع افکار عمومی جامعه جهانی برای حضور نظامی آمریکا در منطقه را دومین تحلیل و روی دوم سکّه خواند و گفت: حملات پاریس و سایر اقدامات ازایندست، جامعه جهانی و افکار عمومی را بهگونهای توجیه میکند که در آینده هیچکس نتواند بهانههای حضور نظامی آمریکا و عملیات مسلحانه این کشور در منطقه را زیر سؤال ببرد.
«نزدیکی سری» آمریکا به ایران، تابهحال موفق بوده است
وی تأکید کرد: ایالاتمتحده آمریکا درصدد تشکیل یک ائتلاف بی هزینه در منطقه است تا با واگذاری مدیریت سوریه به ترکیه و مدیریت جزیره العرب به عربستان سعودی، یک پایگاه قدرت نیابتی در آسیای جنوب غربی تأسیس کند. آمریکاییها بهخوبی میدانند که ایران و روسیه در برابر این تقسیم قدرت آرام نخواهند نشست؛ بنابراین سعی دارند تا با بهکارگیری روشهای دیپلماتیک این دو کشور را از مدار مخالفت خارج کنند.
این استاد دانشگاه با موفق ارزیابی کردن این سیاست دولت آمریکا اظهار داشت: تمرکز اصلی سیاست «نزدیکی سری» دولت آمریکا معطوف به جمهوری اسلامی و دولت ایران بوده است و متأسفانه باید بگوییم که تابهحال این سیاست برای آمریکا موفقیتآمیز پیادهسازی شده است. هدف این بود که طی مذاکرات هستهای، ایران از صحنه مقاومت علنی با آمریکا خارج شود و هیبت تقابلی خود را درهم بشکند که این امر تابهحال متأسفانه محقق شده است.
وی ضمن جمعبندی این دو تحلیل خاطرنشان کرد: بهطورکلی، عملیات تروریستی منتسب به داعش برای غرب، دو بعد سیاست داخلی و سیاست خارجی دارد؛ در بُعد داخلی میتواند بهعنوان وسیلهای برای هموار کردن راه قدرت گیری جریانات سکولار و ضد اسلامی باشد و در بُعد بینالمللی نیز میتواند بهعنوان یک توجیه همهپسند برای حضور نظامی امریکا در منطقه مطرح شود.
ناامنی در اروپا، آرزوی همیشگی صهیونیستها بوده
رضا سراج با اشاره به نقش صهیونیستها در وقوع حادثه و هدایت افکار عمومی پسازآن گفت: علیرغم تلاشهای غرب مبنی بر داعشی خواندن عوامل حادثه تروریستی پاریس، موضوع دخالت جبهه النصره و جریانات صهیونیستی در این قضیه یک احتمال قوی است، چراکه بیش از هر گروه و جریان دیگری، این صهیونیستها هستند که از ناامنی در اروپا متنعم خواهند شد.
وی در انتها تصریح کرد: رژیم صهیونیستی مدتهاست که با بحران مهاجرت معکوس و کاهش ساکنین سرزمینهای اشغالی درگیر است و حال گسترش ناامنی در اروپا میتواند نهتنها مهاجرت معکوس صهیونیستها را متوقف کند، بلکه سرزمینهای اشغالی را بهعنوان یک سکونتگاه امن برای یهودیان اروپایی و بلاخص فرانسه مطرح نماید. صهیونیستها امیدوارند که بتوانند با دلار میلیاردهای یهودی – فرانسوی خود را از مشکلات موجود رها کنند و برای تحقّق این رؤیا از هیچ جنایتی فروگذار نخواهند بود.
تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید